DroneDemos.nl

Binnenstad van Enschede wordt compleet Drone Festival

13

jan 2017

Midden in de binnenstad van Drone City Enschede heeft Dronedemos.nl in samenwerking met de gemeente Enschede op 12 januari 2017 voor het eerst het Enschede Drone Festival georganiseerd!

Op voormalig vliegveld Twente heeft recentelijk Gemeente Enschede Space 53 geïntroduceerd. Dit is een testcentrum waar onder andere drones zonder al te veel rompslomp kunnen worden getest. Gemeente Enschede is voornemens zich (nog) meer te profileren als een vooroplopende technologische gemeente die ook voorop loopt op het gebied van drones. Om dit imago te versterken en tevens de bewoners op zeer positieve manier kennis te laten maken met drones is Gemeente Enschede van mening dat het hebben van een drone racing experience in het hart van het centrum van veel toegevoegde waarde zal zijn bij dit voornemen.

Imposante drone racing track

Droneracers.nl en Dronedemos.nl delen deze mening en daarom is er gezamelijk een zeer imposante drone racing track opgebouwd. Op deze met LED overspoelde track vlogen gedurende het Enschede Drone Festival drones met hoge snelheid. Ook werden er workshops gegeven waar mooie prijzen gewonnen door diverse groepen kinderen die zich van te voren hiervoor hadden ingeschreven.

Naast dit spektakel buiten, was er ook een drone-infomarkt in de Grote Kerk. Hier kon men zich verdiepen in de wereld van drones.

De volgende bedrijven bedrijven/instellingen zijn aanwezig op de infomarkt in de Grote Kerk:

 • Brandweer Twente
  De brandweer laat zien hoe zij drones toepassen bij het blussen
 • Clear Flight Solutions
  met Robird, de dronevogel die echte vogels verjaagt van bijvoorbeeld luchthavens
 • DronExpert
 • DroneStars
 • Lego Education
  Spelenderwijs kennis maken met programmeren dat is wat je tegenwoordig ook kunt met LEGO.
  LEGO Educatief materiaal is steeds meer te vinden op de scholen ter ondersteuning van
  Techniek en Wetenschap. Tijdens dit Drone festival kunnen de jonge bezoekers, vanaf 10 jaar, kennismaken met
  LEGO Mindstorms EV3  en LEGO WeDo 2.0. Zelf de robotonderwijzer op de juiste plek parkeren of
  één van de modellen WeDo bouwen en besturen. Het kan allemaal bij de inspirerende workshops van Heutink.
 • ROC van Twente
 • Saxion
  Bewonder de drone prototypes van Saxion en hoor hoe je je bij Saxion kunt specialiseren tot drone en robot specialist bij de vol en deeltijdopleiding mechatronica
 • TwentseWelle: ‘Leonardo of de droom van het vliegen’
  Neem een vlucht met je eigen VR-bril
  Kom tijdens het Enschede Drone Festival alvast voorproeven van de nieuwe voorstelling van TWENTSEWELLE: Leonardo of de droom van het vliegen. Op de infomarkt Drones & Techniek in de Grote Kerk kun je je eigen VR-bril maken, waarmee je kunt ‘vliegen’ via verschillende apps.
 • Universiteit Twente
 • RC Racing Twente

Leave a reply